• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Manuele therapie

Onder manuele therapie wordt volgens de definitie van de International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT) verstaan, een gespecialiseerd domein binnen de fysiotherapie welke zich richt op neuromusculoskeletale aandoeningen, gebaseerd op klinisch redeneren, gebruik makend van zeer specifieke diagnostische- en behandelingstechnieken, inclusief manuele handgrepen/technieken en therapeutische oefenvormen.

Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.
Klachten die positief beinvloed kunnen worden zijn oa: hoofd-en nekpijn, rugklachten,bepaalde vormen van duizeligheid, kaakklachten, uitstralende pijn in arm/benen.

De manueel therapeut van het Paramedisch Centrum Noordwijk is :
J.J.Piekaar

De manueel therapeut is geregistreerd in het kwaliteitsregister van de Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapie en het KNGF. Nadere informatie kunt u vinden op www.nvmt.nl