• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Oedeem & Oncologie fysiotherapie

Oedeemfysiotherapeute & Oncologiefysiotherapeute

Binnen onze praktijk is ook de praktijk voor oncologiefysiotherapie en oedeemfysiotherapie Nelleke van Esch gevestigd. Nelleke is helemaal gespecialiseerd in de behandeling van problemen veroorzaakt door de medische behandeling tegen kanker (zoals oedeem, bewegingsbeperking, fibrosering en algeheel kracht en conditieverlies) . Hulpvragen komen voor in alle fasen van de ziekte.

Behandelindicaties voor de oedeemtherapeut zijn onder andere:

  • Oedeem ontstaan door bestraling (radiotherapie)
  • Oedeem ontstaan door verwijdering of beschadiging van lymfeklieren/banen
  • Primair lymfoedeem (aangeboren )
  • Fibrosering van huidweefsel (verhardingen)
  • Verhardingen en intrekkingen bij littekens

Middelen die kunnen worden ingezet zijn: manuele lymfedrainage, bandageren/zwachtelen, het aanmeten van therapeutisch elastische kousen, lymftaping en natuurlijk het geven van adviezen. 

Oncologiefysiotherapie richt zich specifiek op stoornissen, beperkingen en participatieproblemen bij kankerpatiënten. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de medische behandeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spanningsklachten, pijn, of verminderde spierkracht. Ook kunnen er problemen ontstaan in het uitvoeren van werk of hobby’s. De oncologiefysiotherapeut kan helpen in alle fasen van de ziekte: de curatieve, palliatieve of terminale. Elke fase vereist een specifieke behandeling door de oncologiefysiotherapeut, aangezien de behandeldoelen verschillen.

Voor meer informatie kunt u verder lezen op de website van de praktijk voor fysiotherapie en oedeemtherapie Nelleke van Esch:
www.oedeemtherapie-noordwijk.nl

Indien u een afspraak wilt maken kunt u contact opnemen met Nelleke van Esch op telefoonnummer 06-41331741 of per email:
nelleke@oedeemtherapie-noordwijk.nl

Nelleke-van-Esch